Tablet mi PC mi?

pc fiyatları

pc fiyatları

2013 yılında mobil teknolojilerde çok sıkı bir rekabet olacağı kesin. Dört platform oyuncusundan Google ve Apple şu anda pazar üzerindeki hakimiyetlerini sürdürüyorlar. Ancak Microsoft yeni işletim sistemi Windows 8 ile beraber tablet ve cep telefonu pazarına hızlı bir giriş yaptı. RIM’in yeni işletim sistemi ile birlikte BlackBerry 10 ürünleri pazarda bir hareketlilik kazandıracaktır. Dolayısıyla önümüzdeki yılın ilk aylarında ciddi bir rekabet bekleniyor.

Tüm bunlar yaşanırken, tablet pazarında şu soru halen akıllarda “Bu cihazlar PC’lerin yerini alabilir mi?”. Yaklaşık 2 yıldır iOS veya 1.5 yıldır da Android tabanlı tablet kullanıyorum. Birçok uygulama ve yardımcı aksesuar kullanmama rağmen halen tabletleri, mobil bilgisayarımın yerine koyabilmiş değilim.

Özellikle seyahatlerde tabletleri taşımak, e-postaları kontrol etmek ve basit işlemleri yapmak çok kolay. Ancak dokunmatik ekranda köşe yazımı yazmak ve birden çok işi aynı anda yapabilmek çok zor, hatta imkansız. Şöyle bir senaryo düşünün, size gelen e-posta’daki RAR dosya içerisindeki ekleri ayıklayacaksınız. Ardından buradan seçtiğiniz birkaç dosyayı (varsayalım metin ve resim dosyaları) basit bir şekilde biçimleyip, tekrar sıkıştırıp bir başka arkadaşınıza göndereceksiniz. Bilgisayarda birkaç dakika içerisinde yapabileceğiniz bu işlem için kimi platformlar doğru düzgün çözüm bile sunmazken, bazıları için 20 ila 30 dolarlık yazılım paketleri satın almak zorundasınız. Halbuki masaüstü tüm işletim sistemleri dosyaları ayıklayabiliyor, basit dönüşümler ve biçimlemeler yapmanıza ücretsiz olarak izin veriyor.

Yeni tabletlerde aynı anda çalışabilme yeteneklerini gittikçe artırılıyor ancak bu sefer de hızlı bir şekilde yazı girişinde halen sorunlar var.

Tabletlerin önümüzdeki yıllarda daha da evrimleşeceği ve tüketicilerin bu taleplerini de karşılamaya yönelik teknolojiler geliştirileceğini düşünüyorum. Microsoft Surface klavyeleri ile bunu deniyor. Samsung’un yeni nesil ürünlerinde kalem, bilgi girişini kolaylaştırıyor. Apple ise sesli komutları deniyor. Ancak gerçek şu ki, tabletlerin kısa vadede PC’lerin tam anlamıyla yerini almaları çok zor.

Pc fiyatları ve Pc donanım haberleri ile sizinleyiz…

Yorum bırakın